Podcast: Jorda er FLAT! -Med Christian Paaske..

2
5354

Etter å ha sett Christian Paaske på NRK’s folkeopplysningen MÅTTE vi ha med han på Podcasten for å høre hva han har på hjertet! Christian har studert Filosofi og Samfunnsfag på Universitet i Bergen, han er også Astrolog og Yoga/meditasjonslærer. Det spennende med Christian Paaske er at han i tillegg til å være praktiserende Astrolog er overbevist om at Jorden er flat og at tyngdekraften ikke eksisterer! Han har også noen utrolig dype tanker om hvem vi er og hvorfor vi er her.. MÅ SES/HØRES!

48 minutter og 20 sekunder ut i Podden begynner Flat Earth diskusjonen, før det prater vi om meningen med livet.

Episoden finner du på Youtube (Video med Bevismateriale osv):

Spotify:
https://open.spotify.com/episode/2PrFQhprAr6kGnaD45E1wo?si=dtpdLbdERPm1yokrI8yrSA

Itunes:
https://podcasts.apple.com/us/podcast/mannegruppa-ottar-podcast/id1352749745

Eller ved å trykke på avspilleren under:

2 KOMMENTARER

 1. Morsom han Paaske 😄
  Når får vi høre Rune Rudberg på podcasten? Kunne tenke meg å høre noen damehistorier, livsfilosofi og noen betraktninger over livet som artist og menneske generelt!

 2. Hvorfor sprer Mannegruppa Ottar dette tøvet til Christian Paaske? Ingen av hans beviser er troverdige. Ingen flat earther har beviser – men de har en rekke irrasjonelle påstander. Her en fysisk oppgave til dere i Mannegruppa Ottar som jeg håper dere utfører – og rapporterer resultatene fra. Kjør en tur til Ula en godværsdag når det er stille og god sikt. Gå så til dette punktet på kartet – hvor dere får fri utsikt til Færder fyr:
  https://www.google.no/maps/place/59%C2%B001'13.1%22N+10%C2%B011'24.8%22E/@59.0203056,10.188997,291m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d59.0202952!4d10.190221

  Hvis ikke google maps automatisk viser satelittbilde, så gjør slik at satelittbilde-visning er aktivert. Da er det enklere å finne frem til punktet. Det går forøvrig en sti – nesten helt til det aktuelle punktet.

  Ta med et videokamera med en kraftig telelinse (f.eks. 20x optisk tele eller mer), eller et fotoapparat med en 300mm linse + en 2x teleconverter.

  Film eller ta bilder av Ferder fyr – innklusive øya som Ferder fyr er på – fra et punkt litt over havnivået. Men dokumenter gjerne hvor høyt kameraet er over vannet – der hvor bildene / videoen tas fra.

  Bli gjerne sittende en stund og følg med på store båter som passerer bak Ferder fyr. Legg merke til at når f.eks. store båter passerer – så er det umulig fra et punkt nærme havoverflaten fra der hvor dere skal stå – å se de nedere delene av skipet – f.eks. der hvor skips-skroget møter havoverflaten. Årsaken til at det er slik – er fordi havet krummer – som en direkte konsekvens av at jorda er tilnærmet rund som en kule. Det dere vil observere er at det ikke er slik Paaske påstår – «at dersom dere zoomer dere inn mot det målet som synes å være forsvunnet under horisonten – kommer til syne når dere benytter en kikkert eller en telelinse».

  Etter at dere har sikret dere bilder og/eller video fra et punkt nede ved havoverflaten (eller noen meter over havoverflaten) og merket dere hvordan enorme båter blir delvis borte bak fyret, samt at dere ikke kan se der hvor havet treffer øya som Færder er på, kan dere utføre neste del av eksperimentet.

  Klatre opp til et høyere punkt – bak der hvor dere tok de første bildene – men hvor dere fremdeles kan se Færder fyr og øya som Fyret er på. Gjerne opp til ca. 15 – 20 meters høyde. Jo høyere jo bedre. Monter kamaera og ta nye bilder eller video. Nå vil dere f.eks. trolig ville kunne se der hvor havet treffer øya som Ferder fyr står på. Og dere vil kunne se bygningene rundt ferder Fyr i hele deres høyde.

  Og vipps så har dere via bilder og/eller video vist at påstanden til Paaske er rent tøv.

  Hvor mye havet krummer over en gitt distanse kan enkelt beregnes matematisk ved å bruke formler som sjøfarende har benyttet i lang tid – for å beregne avstand fra båten til kjente fyr. Formlene er å finne her, og formelen kan også benyttes for å beregne hvor høyt opp på fyret/bygningene på øya dere vil kunne se fra et x-antall meter over havet fra et gitt avstand. F.eks. det punktet dere først fotograferte fra (ref. oppskriften ovenfor). Her et par saker som viser hvordan dette kan benyttes av f.eks. de som seiler:

  Raising & Dipping Lights & Landmarks
  https://astrolabesailing.com/2016/08/27/raising-dipping-lights-landmarks/

  Dipping Distance of a Lighthouse
  http://www.skysailtraining.co.uk/dipping_distance.htm

  Årsaken til at jeg har foreslått det konkrete punktet på Ula – er fordi avstanden er passe lang fra punktet til Færder fyr – slik at effekten av krummingen av havet lett kan observeres i en kraftig nok telelinse.

  Inviter gjerne Paaske med på turen, slik at fyren selv kan observere dette med egne øyne, og hvor han og dere kan benytte formlene i den nest siste lenken over for å beregne hvor høyt opp dere ser på fyret fra et gitt punkt på Ula – og sammenligne det med hva dere faktisk ser i videoen / foto. Men jeg tviler ikke et sekund på at det vil komme noen særdeles irrasjonelle bortforklaringer fra Paaske.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her