Transseksuelle Mack Beggs vinner kvinneturnering i Bryting!

1
2882

Diskusjonen rundt transpersoner er noe som har vært pågående i flere år nå, men nylig toppet det seg fullstendig i den Amerikanske staten Texas da en Transperson ved navn Mack Beggs – født kvinne, men som nå går på veksthormoner og testosteronhormoner og identifiserer seg som en Mann fullstendig overkjørte sine motstandere og vant en kvinnlig Bryteturnering!

Mack Beggs ble født kvinne, men identifiserer seg som en mann – og går derfor på veksthormoner og testosteron injeksjoner for å få en mannlig fysikk

Vi i Mannegruppa har flere ganger diskutert dette temaet, og har selvfølgelig ingenting imot mennesker som identifiserer seg som andre kjønn enn kjønnet man er født med. Men når det gjelder sport – så vil man automatisk få en STOR fordel dersom man f.eks er født mann og konkurrerer med kvinner. Menn og kvinner er født forskjellige, og det er liten tvil om at mannen er fysisk overlegen. I sport er derfor kvinner og menn sortert inn i forskjellige divisjoner slik at konkurransen skal bli jevnest mulig.

Mack Beggs under en brytekamp mot en fullstendig sjangseløs kvinne.

I dette tilfelle oppstår det problemer p.g.a man i USA er tvunget til å konkurrere som det kjønnet man er født med, og i Mack sitt tilfelle blir det da som kvinne. Og med store mengder testosteron og veksthormoner innabors for å bli mann, vil man da få en enorm fordel over sine kvinnlige konkurrenter som ikke besitter den samma muskelmassen, beinmasse, hurtighet og styrke som et resultat av hormonbehandlingen for å bli mann.

Dette gir Mack en fordel, og gjør det rett og slett umulig for andre uten doping preparater.
Og spesielt da i fullkontakt kampsport blir dette ekstra ille – da målet ofte er å slå, sparke, kaste og dominere sine motstandere. I værste fall kan dette få enorme konsekvenser for taperen.

I videoklippet under (fra CNN) ser dere Mack Beggs overkjøre sine kvinnlige motstandere fullstendig for å kapre Texasmesterskapet for kvinner i bryting!

Det finnes også andre tilfeller av Transpersoner innen kampsport som har blitt kritisert.

Fallon Fox (født mann) er kjent for å slå sine motstandere helseløse, og være fullstendig overlegen i MMA-buret – der det er veldig få regler. En brutal sport. Det eneste moralske problemet er at Fallon kjemper mot kvinner.. kvinner som er født kvinner og som ikke har fordelen av å ha vært mann i mesteparten av livet sitt.

Det blir derfor veldig feil når en person som er født mann konkurrerer i kvinnedivisjoner, uansett om man føler seg som en kvinne innvendig. Og selv om man har fjernet kjønnsorganet vil man ha en tettere beinstruktur og muskelmasse som et resultat av årene med mannlige hormoner i kroppen. Så vi alle er vell stort sett enige om at man vil få en enorm fordel i sport ved å være født mann.

Det blir rett og slett veldig vansklig for kvinner som er født kvinner å konkurrere. Og man risikerer også å bli ordentlig skada – spesielt i fullkontakts kampsport og hardere sporter som Rugby, Amerikansk fotball, fotball, ishockey, MMA, Kickboksing, Boksing osv.

Fallon Fox – Født mann, men identifiserer seg nå som en kvinne. Hu er kjent for å banke sine kvinnlige MMA motstandere helseløse!

Fallon Fox har på 6 av sine 7 fullkontakts MMA kamper fullstendig overkjørt, knocket ut, kvælt ut eller skada sine motstandere så voldsomt at dommer har blitt nødt til å stoppe kampen. Kvinnene Fallon konkurrerer imot har rett og slett ikke sjangs til å matche hennes ekstreme fysikk. Mange år som mann og med mannlige hormoner har gjort at beinstruktur, muskeloppbygning, styrke og hastighet er på et helt annet nivå enn kvinner.

Hva syntes du om at transpersoner konkurrerer i sport? (skriv i kommentarfeltet).

Vi i Mannegruppa syntes det er flott at mennesker tør være seg selv, og støtter alle som identifiserer seg som et annet kjønn enn det de er født som. MEN vi er veldig imot at transpersoner konkurrerer i sport (spesielt kampsport) da dette gir en fordel som gjør at det omtrent blir umulig å konkurrere imot.

Her ser dere en video hvor Fallon Fox (født mann) bokstavlig talt banker opp kvinnene hu konkurrerer imot:

Spør du oss, bør det opprettes egne ligaer for Transpersoner i sport slik at man konkurrerer mot andre mennesker med samme fysiske forutsetninger!

Hør også Mannegruppa Ottar Podcast hvor vi snakker med Transseksuelle Christine Marie Jentoft om hvordan det er å være mann født i feil kropp:

Spotify:

Itunes:
https://podcasts.apple.com/us/podcast/mannegruppa-ottar-podcast/id1352749745

Eller trykk på avspiller under før å høre i dette vinduet:

1 kommentar

  1. Dersom man noen gang i livet har vært eller blitt mann er det eneste logiske at man konkurrerer i herreklassen. Som dere skriver er det ulike kroppslige forutsetninger, og om dagens system fortsetter er det fare for at man er nødt å ta hormoner i kvinneklassen for å hevde seg helt i toppen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her