Tidligere når man skulle søke råd og anbefalinger om aksjer måtte man som regel til banken eller finansrådgivere. Ikke bare var det dyrt, men også svært tidkrevende. Du måtte avtale tid, komme når det passet dem og hadde du ikke fått svar på dine spørsmål innen tiden var over, måtte du avtale ny tid.
I dag er situasjonen en helt annen. Du kan selvsagt fortsatt få råd hos banker og finansrådgivere, men skal du virkelig spare tid og penger finnes det metoder som er bedre – men hvilke?
Jo, du finner alt av informasjon på nett! Finanssider og blogger pumper stadig ut informasjon, tips og råd om hvordan kjøpe aksjer, hvem som kan være spennende å følge, samt strategier som kan være smarte å bruke.
Ved å besøke finanssider eller blogger trenger du heller ikke å betale ei krone, og du får svar på alle dine spørsmål akkurat når det passer deg! Du slipper altså å planlegge og legge opp dagen etter rådgiveren. Kun med noen enkle klikk vil du finne informasjonen du trenger.
Men er egentlig alt du finner på nett pålitelig informasjon?
Nei, det er det dessverre ikke. Så hvordan bedømme påliteligheten?
Disse kriteriene må du vurdere når du finner gratis informasjon på nett.
- Hvem står bak siden, bloggen eller innlegget? En pålitelige kilde oppgir hvem som har skrevet og hvem som står bak. Finner du ikke informasjon burde du ta informasjonen med en god klype salt.
- Hvor troverdig virker tekstene? Dette er viktig! Alle innlegg som garanterer umiddelbar gevinst og rikdom på rekordtid, er med høy sannsynlighet tull og tøys. Virker det «for godt til å være sant», er det som regel det. En pålitelig kilde vil aldri garantere rikdom for å tiltrekke seg flere lesere.
- Hva er formålet med siden eller innlegget? Noen innlegg er ment for å informere, mens andre driver med en form for salg. Vær oppmerksom på at de som selger noe, kan overdrive for å få det til å virke interessant. Du må derfor alltid lese med kritisk øyne.
- Hvordan er omdømmet og ryktet? Er det en nettside med mye trafikk og som jevnlig publiserer artikler, eller er det bare den ene artikkelen? En pålitelig side vil publisere jevnlig.
- Hvor etablert er nettsiden eller bloggen? Jo mer erfaring desto bedre.
Spesielt de to siste kriteriene har stor betydning. Er det en nettside med lang erfaring og som jevnlig publiserer relevante artikler kan du med sikkerhet vite at det er pålitelig informasjon. Et godt eksempel på en slik side er Aksjebloggen.
Dette er Norges eldste blogg om privatøkonomi, og de har holdt på i over 10 år. Der kommer det jevnlig artikler om diverse aksjetips og anbefalinger, om ulike investeringsstrategier, hvilke børser som er best, og naturligvis hvordan komme i gang med investeringen.
Ønsker du gode og pålitelige aksjeanbefalinger gratis, er Aksjebloggen helt klart en bra nettside å følge.